Oldalak

2007. december 3., hétfő

Még mindig a tájékoztatóról

Hellohi!

Már ketten is írtak a tájékoztatóról előttem, de én most szeretném összefoglalni, hogy mikről is volt szó, hogy azok is tájékozódjanak, akik esetleg nem tudtak eljönni.

Az egész úgy kezdődött, hogy a HK kitalálta, hogy legyen egy ilyen tájékoztató jellegű összejövetel, ahol a nemrégiben bekövetkezett változásokról (TVSZ, TJSZ, szoc rendszer, stb) lesz szó, mert azt vettük észre, hogy a hallgatók sajnos nem rendelkeznek minden szükséges információval.

Az első Hallgatói Tájékoztatón szó volt a TVSZ legfontosabb elemeiről, Gyuri tartott egy kisebb előadást. Úgy érzem, hogy ez nagyon hasznos volt, mert sok olyan dologra sikerült felhívni az összegyűltek figyelmét, amit eddig nem tudtak, illetve csak töredék információik voltak. Nemsokára elkészül egy TVSZ kivonat, amiben a legfontosabb dolgokat szedjük majd össze, és tesszük közre a honlapon. Figyeljétek!

Utána Sudry következett, ő az új egységes szoc. rendszer előnyeiről beszélt, elmondta, hogy miért került ez bevezetésre, és hogy milyen változások várhatóak a jövőben még. Szót ejtettünk még a tavaszi félév kollégiumi felvételi rendszerről (elég nagy változások lesznek, uh figyeljétek a híreket).

Utána Angel bemutatta még az új honlapot, illetve beszélt azokról a funkciókról, ami még ugyan nem működnek (tesztelés alatt), de ha egyszer beindulnak reméljük hasznotokra válik.

Végül pedig Horváth László alias Bó beszélt a kollégiumban beindult szelektív hulladékgyűjtésről. Itt csak őt tudom ismételni, használjátok ezt az új lehetőséget, de ha úgy döntötök, hogy nektek erre nincs szükségetek, akkor legalább a többiek munkáját ne tegyétek tönkre.

Terveink szerint lesznek még ilyen tájékoztató "esték", mert sok olyan dolog van amiről beszélnünk kell. Ha bármilyen téma eszetekbe jut nyugodtan írjátok meg a hok@kozlekkar.hu -ra. Ha esetleg ott voltatok és lenne valami hozzáfűznivalótok, vagy véleményetek, azokat is ide várjuk.

Én örülök neki, hogy viszonylag sokan eljöttetek, és remélem ez a kezdeményezés javítani fogja a hallgatók tájékozottságát. Annak pedig külön örülök, hogy az egész este jó hangulatban telt el, szinte egy "nagy baráti" összejövetelhez hasonlított. De úgy gondolom ez így is van rendjén, itt a Közlekkaron.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bónak nincs rendes neve?

Attish írta...

Javítva, kössz az észrevételt

Attish